omgeving adelhof.jpg

Steenwijk Vestingstad

Steenwijk is een stad in de Nederlandse provincie, Overijssel. Op 10 km van ons vakantiepark af.

Hier vindt u een overzicht van alle activiteiten en evenementen die in de stad worden georganiseerd.

Bekijk website

20131121_124525-1.jpg

Koningsnacht Steenwijk

Gezellige avond in hartje Steenwijk de avond voor Koningsdag met veel live muziek

f_kamperen01big.jpg

Voorjaarsbraderie Steenwijk

In de maand mei is  de jaarlijkse voorjaarsbraderie in het centrum van Steenwijk op de maand mei tijdens deze braderie kunt u bij de winkeliers voor vele koopjes terecht.  Op de markt zijn van 10.00 – 17.00 uur allerlei kinderspelen opgesteld.

omgeving adelhof 2.jpg

Boekenmarkt Steenwijk

Ontspannen snuffelen tussen duizenden boeken in Steenwijk tijdens de boekenmarkt in de maand mei/juni. Van 11.00 – 17.00 uur is er een boekenmarkt op de markt. In de winkelstraten staan diverse podia waar schrijvers, voorlezers, verhalenvertellers en dichters optreden.

35356030_2126647817364420_7709977431787962368_o[1].jpg

Grachtenfestival Meppel

Tijdens dit festival bevolken vele tientallen historische schepen de Meppeler grachten, worden er tal van kinderactiviteiten in, op en rond het water georganiseerd en vinden er op een groot drijvend podium, maar ook op diverse andere plaatsen in de stad, concerten plaats door piraten- en shantykoren, accordeonisten, orkesten en bands. Een grote braderie, demonstraties met oude scheepsmotoren en een presentatie van historische Zuiderzeeberoepen completeren het geheel.

Bekijk website

omgeving adelhof 3.jpg

Lammetjesdag Doldersum

Open huis in maart bij de Schaapskooi in het Doldersummerveld. Bezoekers worden verwelkomd met beschuit met muisjes. Daarnaast kunnen kinderen deelnemen aan verschillende activiteiten. Ieder kind krijgt een eigen Schapenboekje. Hierin staan allerlei kijk- en doe-opdrachtjes over lammetjes en hun moeders.

20131121_124525-1.jpg

LenteFair Frederiksoord

De Tuinen in Frederiksoord verkeren volledig in voorjaarssferen. Geniet deze dagen op het Dagblad van het Noorden LenteFair van de nieuwste trends op het gebied van outdoor, wellness, planten en bloemen, brocante, culinair en lifestyle.

Bekijk website

kamperen adelhof.jpg

Paard en Erfgoed Boschoord

Een mooi evenement wat is uitgegroeid tot een heuse plattelandsfair met een continue programma van paardenshows en andere activiteiten in 2 showringen. Het evenement begint om 10:00 uur en eindigt om 17:00 uur.

Bekijk website

Corso-Frederiksoord-2013-7-895x671.jpg

Floralia Corso Frederiksoord

Iedere 2e zaterdag in september wordt in Frederiksoord het Corso gehouden, met op zaterdagmiddag een rondgang van veertien corsowagens, muziekkorpsen, dweilorkesten en natuurlijk het kindercorso. Ieder jaar is er een nieuw thema.

Dit jaar vieren ze het 60-jarige jubileum editie met het thema 'Corso 60 Vermaak Oe!'. Op zaterdag 10 september kan iedereen weer genieten van een optocht met praalwagens en op zondag 11 september kan iedereen weer deelnemen aan een leuke mozaïekroute.

Bekijk website

Toren.jpeg

11000 markt Steenwijk

Op de eerste dinsdag in november wordt de jaarlijks terugkerende 11000 markt gehouden.
Van 09.00 tot 16.00 uur staat de binnenstad weer vol met kramen en kan er weer naar hartenlust gekeken en gekocht worden. Er is voor een ieder wel wat te koop.

Vestingstad-Steenwijk-fontein-Markt.jpeg

Charles Dickens Kerst Steenwijk

Tijdens deze middag en avond in december ademt de binnenstad de sfeer uit van kerst zoals dit gevierd werd aan het eind van de 19e eeuw. Het verhaal van Charles Dickens over de vrek Ebenezer Scrooge wordt als leidraad voor deze avond gebruikt. In het centrum lopen veel figuranten rond, er is muziek op het marktplein, er wordt chocomelk en Glühwein geschonken, kortom een gezellige sfeer.

kamperen adelhof.jpg

Oktobermaand Kindermaand Drenthe

Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen meedoen aan tal van workshops, rondleidingen en voorstellingen bezoeken. Lekker bakken, zingen, trommelen, dansen, goochelen en toneel spelen. Voor ieder kind wat wils Boekjes met alle activiteiten en data zijn eind september beschikbaar.

kamperen adelhof.jpg

Paardendagen Weststellingwerf

De Paardendagen Weststellingwerf is een tweedaags evenement in  september op het Victoria Park in Wolvega. Bijna alle onderdelen van de paardensport worden gepresenteerd, zoals dressuur, mennen, drafsport en gangen. En ook de kinderen komen ruimschoots aan hun trekken met kinderactiviteiten.

receptie adelhof.jpg

Midwinterhoornblazen

In Oldendiever en omgeving wordt tussen de eerste zondag van de Advent en Driekoningen traditioneel elke dag op de midwinterhoorn geblazen.